Zo vind jij de fiets die bij jou past

Posted On By Ruben

Er zijn tegenwoordig veel verschillende fietsen op de markt en het kan een uitdaging zijn om erachter te komen welke voor jou het meest geschikt is. Hier zijn een paar dingen die jou kunnen helpen bij het kiezen van een fiets:

Wat voor fietser ben jij of wil jij worden?

Waar ga je jouw nieuwe fiets voor gebruiken? Als je vooral op de weg gaat rijden, is een racefiets waarschijnlijk de beste keuze. Als je meer off-road wilt rijden, is een mountainbike misschien meer geschikt voor jou. Ben jij van plan om vooral in de stad te fietsen, dan kan een stadsfiets voor jou de perfecte uitkomst bieden.

Bepaal jouw budget en kom erachter welke eisen hierbij passen

Wat is jouw budget? Fietsen variëren sterk in prijs. Met een startbudget van een paar honderd euro, wat kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het is natuurlijk belangrijk om iets te vinden dat binnen jouw budget past en tegelijkertijd voldoet aan jouw wensen. Als je hier advies bij kunt gebruiken en de mogelijkheden wilt bespreken, dan kan je altijd de experts van Piest om hulp vragen.

Kies het juiste formaat

Welke maat fiets heb je nodig? Fietsen zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk om een fiets te vinden die past bij jouw lengte. Een te hoge fiets kan gevaarlijke situaties veroorzaken, doordat je niet adequaat genoeg kunt afstappen indien nodig. Waar een te kleine fiets problemen kan veroorzaken met jouw houding.

Bepaal aan welke eigenschappen jouw fiets moet voldoen

Naar welke functies ben je op zoek? Sommige fietsen zijn uitgerust met vering of schijfremmen die jouw fietsrit comfortabeler en efficiënter kunnen maken. Beslis van te voren welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn.

Heb je aanvullende spullen nodig?

Stel jezelf de volgende vraag: heb ik een speciale uitrusting nodig? Als je van plan bent om sportief te gaan fietsen, moet je misschien investeren in extra accessoires zoals: een helm, handschoenen of fietsschoenen.