Alles over het kopen van een Boomstamtafel

Hoe vaak koop je nu een nieuwe eettafel voor je eethoek of eetkamer? Misschien één keer in de 5 jaar of zelfs nog veel langer? Waarschijnlijk veel minder vaak dan elk ander meubelstuk in huis. Als je opzoek bent naar een echt pronkstuk, dan is een boomstamtafel de eettafel die je zoekt! Maar waar moet je nu op letten wanneer je een boomstamtafel koopt? Wij vertellen het jou in deze blog!

De hoogte van de boomstamtafel

Tegenwoordig zie je ze steeds meer rond om de eettafel staan: eetkamerstoelen met armleuning. Dit biedt natuurlijk extra comfort, zeker wanneer je lang en gezellig met vrienden of familie een het borrelen of dineren bent. Wanneer je een eettafel hebt staan die niet zo hoog is, zal dit erg ongemakkelijk zitten als je aan het eten bent. Er zijn daarom enkele punten waarop je kunt letten bij het kopen van een boomstamtafel. Een gemiddelde eettafel is tussen de 75cm en de 80cm hoog. De hoogte voor jouw boomstamtafel is afhankelijk van je lengte. Ben je langer, dan mag de boomstamtafel hoger zijn. Wanneer je al eetkamerstoelen met armleuning thuis hebt staan is het belangrijk dat de hoogte rond de 100 cm ligt. Hierbij moet je ook rekening houden met het onderstel van de eettafel. Je wilt natuurlijk niet alleen dat je eetkamerstoelen er goed onder passen, maar ook dat jezelf comfortabel aan tafel zit. We willen geen blauwe plekken krijgen! Kortom, kijk niet alleen naar de hoogte van de eetkamerstoelen, maar ook naar je eigen lengte om de hoogte te bepalen van jouw nieuwe boomstamtafel!

De grote van de boomstamtafel

Bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel wordt er al snel gekozen voor een te grote tafel. Of het nu 10 cm langer is of 20 cm, dit maakt vaak al een groot verschil. Vaak staat de eethoek of eetkamer nog leeg en is het moeilijk in te schatten hoe groot jouw nieuwe boomstamtafel moet zijn. Vaak wordt de ruimte om de eetkamerstoelen ook vergeten. Bij een eethoek in de keuken zorgt dit ook nog eens voor minder ruimte aan het aanrecht of kookeiland. Probeer daarom eerst een vergelijkbare afmeting, zo kun je bekijken hoe dit bevalt. Als dit niet mogelijk is kun je ook met een simpel stuk karton of houten plaat de afmeting van de nieuwe boomstamtafel creëren. Zo kun je goed zien hoeveel ruimte je om de eettafel houdt. Leg het stuk karton of hout niet op de grond, dit geeft een verkeerde indruk!

Gebruik en onderhoud van de boomstamtafel

Het gebruik en onderhoud van een boomstamtafel is ook erg belangrijk voordat je overgaat tot aanschaffen van deze unieke eettafel. De boomstamtafel van UrbanSofa heeft namelijk een massief houtenblad. Naast dat massief kwalitatief beter is, ziet het er ook natuurlijker uit door zijn noesten. Om zo lang mogelijk te genieten van je boomstamtafel is onderhoud van groot belang. Om je boomstamtafel te beschermen tegen warmte en condens kun je het beste gebruik maken van onderzetters. Neem de boomstamtafel dagelijks af met een licht vochtige doek. Gaat het om vlekken? Gebruik dan alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor hardhout.