Eiland hoppen in het najaar in Griekenland

De eilanden van Griekenland zijn populaire zomervakantiebestemmingen. Maar wanneer je het drukke seizoen wil vermijden en niet al te ver wil reizen, zijn de eilanden van Griekenland een goede keuze. De oostelijke eilanden hebben in het voor- en najaar nog heerlijke temperaturen! Naast het aangename klimaat vind je er prachtige eilanden, stranden en dorpjes. Bovendien maakt de heerlijke Griekse keuken je vakantie extra bijzonder. Wanneer je een week op vakantie gaat, ben je al snel geneigd om één eiland uit te kiezen en daar je hele vakantie door te brengen. Maar onze tip is: Eiland hoppen! Door meerdere eilanden te combineren kun je naast het luieren bij het zwembad en op het strand, ook nog de gezellige en warme cultuur Griekse ervaren. Wil je eiland hoppen in het voor- of najaar? Dan raden we je aan om deze eilanden te bezoeken.

Kos

Kos is een klein eiland waar je vanaf verschillende vliegvelden in Nederland direct naar toe kunt vliegen. Je kunt je hier gemakkelijk een aantal dagen vermaken. Zo is er Sandy Beach, dit is een van de mooiste stranden van Kos en het bergdorpje Zia wat in het midden van het eiland ligt en maximaal een half uurtje rijden is. Vanuit Zia heb je prachtige uitzichten vanaf de dakterrassen van de vele restaurants in het dorpje. Daarnaast is er een leuk winkelstraatje om al je vrienden en familie van souvenirs te voorzien. Wist je dat Kos een echt fietseiland is? Je kunt overal fietsen huren en er zijn over het hele eiland speciale fietspaden te vinden. Extra leuk om op de fiets een van de lokale wijngaarden bezoeken voor de lunch of het avondeten! Bovendien heeft Kos een gezellige haven met allerlei leuke restaurants, je kunt vanuit deze haven bijvoorbeeld ook een dagtocht naar Turkije maken met een boot.

Symi

Symi is een kleiner eiland dat tussen Kos en Rhodos in ligt, je kunt hier alleen met de boot komen en is daarom een perfecte tussenstop op je voor- of najaarsreis. Ondanks dat de haventjes van de Griekse eilanden wel op elkaar kunnen lijken, heeft Symi een bijzondere haven. De gebouwen zijn vrolijk gekleurd en de haven ligt in een baai tussen de bergen. Symi is een klein en intiem eiland, het eiland is vooral populair bij de Fransen en Italianen en je zult hier waarschijnlijk minder Nederlanders tegen komen! Je kunt op Symi diverse bezienswaardigheden bezoeken en op een kleine stranden met prachtig blauw water gaan liggen. Ook hier zul je probleemloos een aantal dagen kunnen genieten!

Rhodos

Rhodos is groter dan Kos. Je kunt hier ook naartoe vliegen vanaf verschillende vliegvelden in Nederland. Rhodos is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Griekenland. Gezien de prachtige stranden en de middeleeuwse hoofdstad is dat ook niet zo gek! De andere twee eilanden kun je wandelend of op de fiets ontdekken. Rhodos kun je echter het beste met een auto ontdekken, voor een rondje om het eiland heb je ongeveer 3,5 uur nodig. Op Rhodos vind je naast de dorre landschappen ook prachtige bossen, zoals het vlinderbos, en mooie stranden, zoals onder andere het rustige strand bij het dorpje Stegna en Tsambika Beach.

Goed verzekerd op reis

Wanneer je een vakantie boekt, ga je er natuurlijk niet van uit dat er iets mis gaat tijdens de reis of dat de vakantie helemaal niet door kan gaan. Gelukkig gaat het meestal goed, maar het is toch prettig om je goed voor te bereiden met een goede reisverzekering. Een reisverzekering verzekert je bijvoorbeeld wanneer je bagage zoek raakt of er een ongelukje gebeurd tijdens je vakantie. Bovendien kan het ook gebeuren dat er iets net voor je vakantie gebeurd waardoor je niet op reis kunt. Hiervoor is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo zul je naast de teleurstelling van de onvoorziene situatie niet ook nog al het geld kwijt raken die je aan je vakantie hebt uitgegeven. Maar ook wanneer een vlucht meer dan 8 uur vertraagt of je onverhoopt eerder terug moet, kan een annuleringsverzekering een vergoeding bieden. Met zo’n verzekering kun jij extra van de voorpret en je vakantie genieten!