Wat is een contactgrill?

Contactgrill

Een contactgrill is een elektrische grill. De grillplaten worden verwarmd door elektrische verwarmingsstaven, waarop het voedsel vervolgens wordt gegrild. Het bijzondere aan contactgrills is dat er ook grillplaten aan het deksel van het grillapparaat worden bevestigd. Zo kunt u het eten direct van beide kanten grillen.

Wat kan ik bereiden op een contactgrill?

In principe kan alles gegrild worden op contactgrills die ook bereid kunnen worden op een gas-, hout- of houtskoolgrill. Of het nu gaat om vlees, vis, groenten of tosti’s – een contactgrill is universeel inzetbaar. Door het direct grillen van beide kanten zijn contactgrills ook zeer geschikt voor het grillen van sandwiches, panini & Co. Opgemerkt moet worden dat bij de meeste contactgrills het gegrilde voedsel een bepaalde dikte niet kan overschrijden, anders kan het deksel niet worden gesloten.

Waarom een ​​contactgrill? Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een contactgrill worden snel uitgelegd:

  1. Omdat het een elektrische grill is, kan de contactgrill zeer snel en zonder veel moeite worden gebruikt.
  2. Contactgrills zijn geschikt om binnenshuis te grillen, zodat je in elk seizoen en bij elk weer kunt grillen.
  3. In de contactgrill wordt het voedsel direct van beide kanten gegrild, waardoor het grillen veel sneller gaat.
  4. Je hoeft het eten niet om te draaien, zodat je andere dingen kunt regelen tijdens het grillen.
  5. Het grilldeksel zorgt ervoor dat vet of andere vloeistoffen aanzienlijk minder snel rondspetteren.

Wat zijn de nadelen van contactgrills?

In tegenstelling tot het grillen met (hout) houtskool missen elektrische grills dat bepaalde grill- of rookaroma, waardoor de contactgrill voor veel professionele grills een no-go is. Daarnaast ben je natuurlijk wel afhankelijk van een stroomaansluiting – contactgrills zijn dus niet geschikt om in het park te grillen. Contactgrills zijn met name geschikt voor hobbygrills die pragmatischer zijn en snel en goed willen grillen.

Wat is beter: contactgrill of elektrische grill?

Een contactgrill is ook een elektrische grill, maar verschilt van een “normale” elektrische grill door de extra grillplaten in het deksel. Omdat het voedsel in contactgrills direct van beide kanten wordt gegrild, gaat het grillen veel sneller dan bij andere elektrische grills. Bovendien is het niet nodig om het voedsel op de grill om te draaien. Welke contactgrill is goed? Welke aan te raden? Wat moeten contactgrills kunnen om goed te zijn? Voor mij zijn twee dingen van fundamenteel belang: 1. De contactgrill moet krachtig genoeg zijn om op hoge temperaturen te kunnen grillen, aangezien sommige voedingsmiddelen op hoge temperaturen moeten worden gegrild. 2. De grillplaten moeten een antiaanbaklaag hebben en van hoge kwaliteit zijn, zodat u zonder olie kunt grillen en de platen snel en gemakkelijk kunt reinigen.