Ringen de volgorde

Ringen

Trouwringen

Een trouwring symboliseert de belofte van een gemeenschappelijke toekomst en de ronde vorm staat voor een ongebroken, eeuwige liefde. Als universeel symbool van liefde worden tijdens de huwelijksceremonie trouwringen uitgewisseld door het bruidspaar. Trouwringen hebben, net als verlovingsringen, hun oorsprong in de oudheid in Rome en Griekenland. Tegenwoordig dragen beide echtgenoten ringen terwijl oorspronkelijk alleen vrouwen dat deden. Vaak hadden vrouwen in de oudheid zelfs twee ringen, een voor het huishouden en een voor het openbare leven. In de VS is het pas sinds de 20e eeuw gebruikelijk dat beide getrouwde stellen ringen dragen. Trouwringen zijn er in verschillende vormen en materialen, waarbij platina en goud veruit de meest populaire metalen zijn.

Aan welke vinger draag jij de trouwring?

Deze ring wordt meestal gedragen aan de vierde vinger van de linkerhand. In de oudheid geloofde men dat vanuit deze vinger een ader – in het Latijn ‘Veno amoris’ genoemd – rechtstreeks naar het hart leidde. Hoewel nu bekend is dat deze ader niet bestaat, gaat de traditie door. Draag je hem met andere ringen, dan moet de trouwring daarom eerst worden omgedaan zodat hij dichter bij het hart zit.

Herdenkingsringen

Deze ring wordt niet samen met de verlovingsring of de trouwring gepresenteerd, maar bij een mijlpaal in een huwelijk. Traditioneel wordt een eternity ring gebruikt om een ​​jubileum – vaak een ronde huwelijksjubileum of de allereerste – of de geboorte van het eerste kind te vieren. Eternity-ringen, ook wel eternity-ringen genoemd, zijn een symbool van eeuwige liefde en tegelijkertijd een ware luxe. Deze fantastisch mooie ringen zijn rondom bezet met diamanten en schitteren met een adembenemende schittering vanuit elke hoek. Een mengsel van diamanten en robijnen of saffieren is een geweldig alternatief voor diegenen die van iets kleurrijker houden. Halve eeuwigheidsringen zien er net zo luxe uit als volledige eeuwigheidsringen, maar zijn alleen bezet met diamanten op de bovenste helft in plaats van rondom.

Aan welke vinger draag je een herdenkingsring?

Dit is een beetje moeilijker omdat er hier geen algemene regel is. Sommigen zeggen dat deze ring over de trouwring en verlovingsring wordt gedragen. Anderen geloven dat je de eeuwigheidsring in het midden draagt, tussen de trouwring en de verlovingsring. De eternity ring kan ook aan de rechterhand gedragen worden – een goed alternatief voor iedereen met een iets grotere verlovingsring.

De juiste volgorde?

Traditioneel wordt gezegd dat de trouwring eerst moet worden omgedaan, zodat deze dichter bij het hart zit. De verlovingsring wordt dan over de trouwring gedragen. Beide worden gedragen op de vierde vinger van de linkerhand. Sommigen geven er de voorkeur aan beide ringen afzonderlijk te dragen – één ring aan elke hand. De trouwring moet aan uw linkerhand worden gedragen en de verlovingsring aan uw rechterhand. Deze variant is vooral goed voor mensen met kortere vingers, omdat twee ringen aan één vinger hem soms nog korter kunnen laten lijken.

Verlovingsring, trouwring, herdingsring

Dit is waar de dingen een beetje ingewikkelder worden. Traditioneel worden alle drie de ringen aan de ringvinger van de linkerhand gedragen. Dit kan echter soms een beetje ongemakkelijk zijn, vooral als u erg actief bent. Een goed alternatief is om de trouwring en verlovingsring samen aan je linkerhand te dragen, en je eternity ring apart aan de ringvinger van je rechterhand. Er zijn veel traditionele manieren en regels om deze ringen te dragen. Je kunt de tradities volgen of je eigen weg gaan als trendsetter – het is belangrijk dat je je op je gemak voelt. En bij 123 gold kun je hier ook meer informatie over krijgen, en natuurlijk meteen de verschillende mogelijkheden bekijken