In 5 stappen naar een gezellige buitenhuiskamer

Loungemeubels

Ik doe dit jaar dus alles anders en gebruik de tijd om in alle rust mijn buitenhuiskamer in te plannen. Met deze 5 stappen creëer ik mijn buitenoase van welzijn:

Voorjaarsschoonmaak op het terras

In april geef ik ons ​​houten terras altijd een voorjaarsschoonmaak om de sporen van de winter te verwijderen. Want in de afgelopen maanden hebben zich behoorlijk wat stenen, bladeren en groenafzettingen opgehoopt. Hiervoor veeg ik eerst het terras aan zodat het grofste vuil kan worden verwijderd. Daarna maak ik het terras grondig schoon. Dit werkt het beste en het meest milieuvriendelijk met een borstel, water en groene zeep. Ik doe hetzelfde met de zorg voor onze teakhouten meubelen. Ik sta elke keer weer versteld hoe mooi de meubels en het terras er na het schoonmaken weer uit zien. Ook controleer ik de plantenbakken op vorstschade en schrob alles weer groen. Als alles blinkt, is het zwaarste werk al gedaan en kan ik me aan de mooie dingen wijden – het inrichten van onze buitenwoonkamer.

Zet ​​loungemeubilair op

Wat zou een woonkamer zijn zonder een fijne bank om onder weg te kruipen? Voor de buitenwoonkamer zijn er stijlvolle loungemeubels met royale kussens. Zodra we wegzakken in de weelderige kussens, wijzen de tekenen op ontspanning. Dit wordt mogelijk gemaakt door duurzame, weerbestendige materialen zoals teak en hoogwaardig koordgaas, roestvrij staal, kunsthars of aluminium, die op vele manieren kunnen worden gecombineerd en zorgen voor maximaal comfort.

Loungemeubels toveren terras, balkon en tuin om tot een groene oase van welzijn waar we ons in de buitenlucht kunnen uitleven. Een favoriete plek waar we onder de zon kunnen relaxen met een lekker boek of een verfrissend drankje. Bank en bijzettafels maken de elegante loungeruimte compleet en combineren functionaliteit met comfort. Ze creëren ruimte voor handige en decoratieve rekwisieten binnen handbereik. Want zonneschijn, lekker zitten, een zomers drankje, aangevuld met een paar lekkere kleine dingen en afgesloten met gesprekken met vrienden en familie zijn voor mij de ingrediënten voor een geslaagde dag of avond in een ontspannen sfeer. En nu de kers op de taart voor een ontspannen borrel: Veel kussens!

Kussens – voor kleuraccenten en extra comfort

Kussens zijn het meest veelzijdige accessoire voor de buitenhuiskamer. Met kussens bereiken we een geheel nieuw effect in een zithoek. Harmonieuze combinaties van verschillende designs, materialen en kleuren zorgen altijd voor frisse nieuwe accenten – en dat extra beetje ontspanning.

De juiste verlichting: Lantaarns en kaarsen zorgen voor gezelligheid

Met lampen en lantaarns brengen we licht in de zachte avonduren en toveren we een heerlijke sfeer in onze openlucht woonkamer. UV-bestendige en sneldrogende materialen zoals teak, acryl en aluminium maken het mogelijk. Lampenkappen van polypropyleen of acryl op vloer- of tafellampen zorgen voor een bijzonder huiselijk gevoel. Lampen op zonne-energie met afstandsbediening kunnen zelfs gemakkelijk vanaf de loungebank worden bediend en gedimd.

Geniet van de zomer

In de zomer willen we de dag niet voorbij laten gaan. Om op zachte zomeravonden volop van het leven te kunnen genieten, zorgen zachte, knuffelige plaids voor warmte en de extra knuffelfactor. Erin gewikkeld kunnen we nog even genieten van ons gezelschap, onze buitenhuiskamer en de zomertuin.