De leukste skeelerroutes in de Randstad voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een sportieve buitenactiviteit voor het hele gezin? Skeeleren is weer helemaal terug van weggeweest! Het is een gezellige groepsactiviteit die bovendien goed is voor je conditie. Je kan vlakbij huis skaten, maar ook op andere mooie plekken in Nederland. Pak de skeelers in en stap met z’n allen in de auto of de trein, want dit zijn de 3 leukste skeelerroutes in de Randstad.

Bijzonder rijksmonument

Wil je als gezin een route die niet te lang is, dan is het Vondelpark een fijne optie. De skeelerroute in het Vondelpark is 3,5 kilometer. Uiteraard kun je deze verlengen door meerdere rondjes te skeeleren. Op je skeelers race je langs de mooiste plekken. Langs kletterende fonteinen, ooievaarsnesten en de waterspeeltuin. Dit stadspark in Amsterdam is één van de eerste die de status van rijksmonument heeft verkregen. Een bijzondere locatie dus om tijd door te brengen met het gezin. Wil je niet met skeelers sjouwen, dan zijn deze te huur in het Vondelpark. En natuurlijk kun je na de sportieve activiteit samen neerploffen op één van de vele terrassen in en rondom het park.

Groene oase

Wil je liever de stad uit? Ga dan naar Midden-Delfland, in de buurt van Rotterdam. Hier vind je ruim 90 kilometer aan skeelerroutes! Je kan zelf bepalen of je een korte of een lange rit uitstippelt. De kortere afstanden maken het eveneens leuk om de skeelers om te wisselen voor rolschaatsen. Waar je ook voor kiest, je vindt hier een oase van rust. Skate samen langs weilanden, leuke dorpjes, oude boerderijen, vaarten en plassen. Grote kans dat je hier dieren ziet zoals de grutto en grazende koeien. Tussen het dieren spotten door kom je leuke restaurantjes tegen waar je even op adem kunt komen.

Ideaal wegdek

In het midden van het land, in Utrecht, kun je je op de skeelers helemaal uitleven in het Máximapark. Dit park is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht. In totaal is de route ongeveer 8 kilometer. Dit rondje is uit te breiden door een extra deel van het park af te leggen. Ga je liever voor een kortere afstand? In dat geval plof je onderweg neer op het gras voor een lekkere picknick. Een bootje huren en het gebied verder via het water verkennen is ook mogelijk. Het Máximapark bestaat uit 6 verschillende onderdelen. Elk deel is weer anders. Het Lint is daarbij het meest geschikt om te skeeleren vanwege het gladde wegdek en de brede paden. Een droom voor elke skater.

Skeeleren is een speelse en sportieve manier om tijd als gezin door te brengen. Grijp de skeelers, helm, knie- en elleboogbeschermers en laat je verrassen door de bijzondere locaties in en nabij de Randstad.