Bouw zelf je chopper

Heb je plannen om zelf, je eigen custom motor te bouwen. Goed idee! Maar waar begin je precies? Wat zijn de kosten hiervan, hoe moet het eigenlijk en welke motor ga je hiervoor gebruiken? Wat vind je mooi? Of misschien heb je al helemaal een beeld voor je, van hoe jouw custom chopper moet worden.

Custom chopper

Als je wil beginnen met het bouwen van je eigen chopper, dan is het verstandig om eerst een stappenplan te maken. Iedereen is anders, heeft een andere smaak en vindt dus ook andere motoren mooi. Het begint dan ook allemaal met het uitkiezen van de ideale motor (als basis), om te kunnen omtoveren in jouw custom chopper.

Wil jij wel een mooie motor, maar wil je er niet al dat werk en moeite instoppen? Dan kun je ook gewoon een Bobber kopen via choppershop.com.

We gaan er, voor het gemak even vanuit dat het zelf bouwen wel je plan is. Weet je nog niet wat je precies mooi vindt of wat voor onderdelen je het beste kunt of wil gebruiken? Dan kun je altijd natuurlijk even inspiratie opdoen en een kijkje nemen tussen de Harley Davidson sportster online verkrijgbaar. Wie weet zit er iets tussen wat precies bij je past! Stap 1, voltooid!

Budget voor jouw custom chopper

Ja, heel belangrijk! Je gaat niet zomaar je eigen chopper bouwen. Dit zou je alleen doen als dit echt je hobby en of een passie van je is. Dat betekent ook dat je, voor je het weet, ruim over je budget heengaat, want ja, het is allemaal precies wat jij mooi vindt en echt altijd al wilde!

Het is dus heel belangrijk om te plannen. Bij plannen hoort ook het vaststellen van je budget en dus hoort er ook het nodige huiswerk bij. Wat kost bijvoorbeeld een Online saddle bag, of een uitlaat? Plan dit, stel je budget samen en maak dan pas een verlanglijstje.

Kies je voor een Harley? Dan kan dit best een prijzige klus worden, maar we raden je wel aan om zo veel mogelijk bij het merk te blijven. Kies je voor een Kawasaki? Dan kun je bijvoorbeeld online je Kawasaki Vulcan tank kopen, kies je voor Harley, dan kies je natuurlijk voor 1 van Harley Davidson.

Visualiseren

Wanneer je bezig wil gaan met je eigen custom chopper, is het belangrijk dat je naast het plannen, ook goed kunt visualiseren. Wil jij een bepaald soort type of model? Probeer hier dan zoveel mogelijk materiaal van te verzamelen.

Maak bijvoorbeeld een opsomming van alle zaken die jij aan zou willen passen aan jouw basis motor. Je kunt een collage maken, of zelfs een soort van moodboard, maar dan van alle choppers die jij mooi vindt, zodat je voor jezelf een goede, weloverwogen keuze kunt maken. Het bouwen van je eigen chopper is namelijk waarschijnlijk niet iets wat je meerdere keren in je leven gaat doen!