Wat kan een smartwatch?

Smartwatch

Smartwatches zijn echte technische alleskunners. Inmiddels, vergelijkbaar met of zelfs praktisch superieur aan de smartphone in veel functies, veroveren ze al een aantal jaren de markt. Een smartwatch heeft deze functies De opties variëren sterk afhankelijk van de fabrikant en het besturingssysteem op de smartwatch.

Feit is: elke smartwatch kan nu de belangrijkste basics. In die zin spreekt men van berichten versturen, muziek afspelen en spraakbesturing. Let er bij het kopen van een smartwatch op dat het model ook compatibel is met het besturingssysteem van je smartphone. Verschillende systemen kunnen het gebruik beperken.

1. Een smartwatch bevat altijd de belangrijkste gegevens bijgewerkt. Met een smartwatch bekijk je niet alleen de tijd, maar ook het weer en het aantal dagelijkse stappen.

2. Verschillende apps voor de smartwatch breiden de functies vele malen uit. Met de app “HERE WeGo” is het nu ook mogelijk om kaarten op te roepen en routes te plannen.

3. U kunt ook uw slaapgedrag observeren en relevante gegevens door uw horloge laten registreren.

4. Als je veel sport, helpt de smartwatch je niet alleen om je stappen te tellen, maar ook om lichaamsfuncties zoals hartslag en hartslag te meten.

5. Als u in het buitenland bent, kan het vertalen van een vreemde taal met spraakbesturing zeer nuttig zijn en u helpen met elkaar te communiceren. Niet alle apps hoeven per se gekoppeld te worden aan een geschikte smartphone, maar het wordt momenteel nog wel aangeraden.

Welke smartwatch nu het beste is voor jou, en welke de beste smartwatch is, kun je in onze top 5 vinden.

Smartwatches met Wear OS of Tizen zonder verbinding met de smartphone kunnen dit:

  • Bekijk de tijd en datum en gebruik de wekker, timer en stopwatch.
  • Bekijk afspraken voor de huidige dag.
  • Roep het aantal stappen op.
  • Hartslag weergeven, als uw smartwatch deze functie heeft.

Houd fitness- en gezondheidsgegevens in de gaten

Of het nu gaat om een ​​stappenteller of tracker die de hartslag meet: een smartwatch kan worden gebruikt om veel verschillende taken en functies op te roepen. Sommige exemplaren controleren ook de slaapkwaliteit en geven aanbevelingen voor het verbeteren van de herstelfasen.