Hoe werkt Bitcoin?

Crypto

Basis voor nieuwe gebruikers

Als nieuwe gebruiker kun je aan de slag met Bitcoin zonder de technische details te begrijpen. Zodra je een wallet op je computer of smartphone hebt geïnstalleerd, genereert deze je eerste Bitcoin-adres en kun je er meer aanmaken zodra je ze nodig hebt. U kunt uw Bitcoin-adressen delen met uw vrienden zodat zij geld naar u kunnen sturen, of omgekeerd. In feite is dit vergelijkbaar met hoe e-mail werkt, behalve dat Bitcoin-adressen slechts één keer mogen worden gebruikt. U kunt aan de cryptocurrency live koers zien hoeveel waarde de crypto coins hebben.

Accountsaldi – Blockchain

De blockchain is een gedeeld openbaar boekingssysteem waarop het hele Bitcoin-netwerk is gebaseerd. Alle bevestigde transacties worden opgeslagen op de blockchain. Op deze manier kunnen Bitcoin-wallets het rekeningsaldo berekenen en kunnen nieuwe transacties alleen worden uitgevoerd als de Bitcoins daadwerkelijk van de afzender zijn. De integriteit en de chronologische volgorde van de blockchain worden gewaarborgd door cryptografie. transacties – privésleutels Een transactie is het overboeken van een bedrag tussen Bitcoin-wallets dat in de blockchain wordt ingevoerd. Bitcoin-portefeuilles bevatten een geheim gegevensblok dat een privésleutel of “seed” wordt genoemd. Het wordt gebruikt om transacties te ondertekenen, wat wiskundig bewijs levert dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de portemonnee. De handtekening voorkomt ook dat transacties door wie dan ook worden gewijzigd nadat ze zijn verzonden. Alle transacties worden over het netwerk verspreid en binnen 10-20 minuten begint het netwerk ze te bevestigen met behulp van een proces dat mining wordt genoemd.

Verwerking – mijnbouw

Mining is een gedistribueerd consensussysteem dat wordt gebruikt om lopende transacties te bevestigen door ze aan de blockchain toe te voegen. Mining handhaaft een chronologische volgorde van de blockchain, beschermt de neutraliteit van het netwerk en zorgt ervoor dat de verschillende computers het eens worden over de status van het systeem. Om te worden bevestigd, moeten transacties in een blok worden geplaatst. Deze moet voldoen aan zeer strikte cryptografische regels die door het netwerk worden geverifieerd. Deze regels voorkomen dat eerdere blokken worden gewijzigd, omdat een wijziging alle volgende blokken ongeldig zou maken. Mining is ook een soort loterij met sterke concurrentie die voorkomt dat iemand simpelweg nieuwe opeenvolgende blokken aan de blockchain toevoegt. Op deze manier kan niemand controleren wat er aan de blockchain wordt toegevoegd of delen van de blockchain zodanig aanpassen dat de eigen kosten worden teruggedraaid.