Veilig wonen: 4 manieren om je huis effectief te beveiligen

Posted On By Ruben

Een veilig thuis is van onschatbare waarde. Het is de plek waar we ons veilig en beschermd moeten voelen. Helaas is het inbraakrisico van woningen nog steeds een actueel probleem. Het is daarom belangrijk om je huis goed te beveiligen. In onderstaande tekst bespreken we vier manieren waarop je je huis kan beveiligen zodat jij je nooit meer onveilig hoeft te voelen in je eigen huis. Lees dus zeker even verder! 

Beveiligingscamera's

Beveiligingscamera's zijn een van de meest effectieve manieren om je huis te beveiligen. Niet alleen geeft het jou een veilig gevoel, het schrikt ook inbrekers af. Er zijn verschillende soorten camera's op de markt die geschikt zijn voor thuisgebruik. Zo zijn er camera's die je kunt verbinden met je wifi-netwerk en die je kunt bedienen met een app op je telefoon. Je kunt dan live beelden bekijken en bijvoorbeeld notificaties ontvangen als er beweging wordt gedetecteerd. Op deze manier kun je zelfs je huis in de gaten houden zonder dat je er fysiek hoeft te zijn. Er zijn ook camera's met een ingebouwde bewegingssensor en infrarood nachtzicht. Plaats de beveiligingscamera op strategische plekken, zoals bij de voordeur en achterdeur. 

Raambekleding

Raambekleding is niet alleen belangrijk voor privacy, maar kan ook helpen om je huis te beveiligen. Wanneer je bijvoorbeeld alleen thuis bent en een mogelijke inbreker dit ziet, zal hij jou en het huis zien als een makkelijk target. Ook zal het gebruiken van raambekleding de veiligheid van je kinderen vergroten. Wanneer je kinderen bijvoorbeeld alleen thuis zijn en dit van buitenaf te zien is, zal de kans op inbraak groter worden. Gelukkig bestaan er veel verschillende soorten raambekleding. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor raambekleding die het zicht van buitenaf beperkt, of voor raambekleding die het zicht van buitenaf volledig blokkeert. Hierdoor wordt het voor inbrekers lastiger om te zien wat er binnen gebeurt en of er iemand thuis is. Daarnaast kun je kiezen voor raambekleding met een speciale coating die het glas verstevigt en versterkt, waardoor het moeilijker wordt om het glas te breken. Genoeg mogelijkheden dus om je privacy en daarmee de veiligheid te vergroten!

Goede deurbeveiliging

Een goede deurbeveiliging is cruciaal voor het beveiligen van je huis. Dit is namelijk de meest voorkomende manier waarop inbrekers binnenkomen. Zorg er daarom ook voor dat je deuren zijn voorzien van goede sloten. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, zoals het cilinderslot en het meerpuntsslot. Het meerpuntsslot is de meest veilige optie omdat het de deur op meerdere punten vergrendelt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een deurketting of een deurspion. Een deurketting voorkomt dat de deur helemaal opengaat als deze wordt geforceerd, terwijl een deurspion je de mogelijkheid geeft om te zien wie er voor de deur staat voordat je deze opent. Ook het installeren van verlichting met een bewegingssensor bij je deuren verhoogt de deurbeveiliging. Op deze manier heb je immers sneller door wanneer er iemand voor je deur staat. Tenslotte is het ook zeker aan te raden om een videodeurbel aan te schaffen. Met een videodeurbel kun je via je smartphone zien wie er voor de deur staat en eventueel communiceren voordat je de deur open doet.