Buitenverlichting

Posted On By Ruben

Heb je een mooie achtertuin en ben je op zoek naar een manier om meer sfeer te creëren? Of organiseer je een belangrijk event in de wijk? Dan is deze blog over buitenverlichting perfect voor jou! Buitenverlichting is niet alleen functioneel, het kan ook bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de buitenomgeving. Door het gebruik van verschillende soorten buitenverlichting kun je een unieke sfeer creëren en tegelijkertijd zorgen voor meer veiligheid in je tuin of wijk. Hieronder zullen vier verschillende aspecten van tuinverlichting besproken: functionele verlichting, accentverlichting, sfeerverlichting en veiligheidsverlichting.

Functionele verlichting

Functionele verlichting is belangrijk om praktische redenen. Het zorgt ervoor dat je ook in het donker veilig en comfortabel door je tuin of wijk kunt lopen. Plaats daarom voldoende verlichting bij de ingang van woningen, gebouwen en looppaden. Denk hierbij aan wandlampen, grondspots of sokkellampen. Het is ook handig om verlichting te plaatsen bij obstakels, zoals traptreden of niveauverschillen.

Accentverlichting in de tuin

Met accentverlichting kun je mooie elementen in de buitenomgeving benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een beeld, een boom of een struik. Door het gebruik van spotjes of grondspots kun je deze elementen op een subtiele manier in de schijnwerpers zetten. Hierdoor ontstaat er een mooie balans tussen licht en schaduw.

Sfeer in de achtertuin

Sfeerverlichting zorgt voor een gezellige en intieme sfeer bij jou in de tuin, de wijk of misschien zelfs de winkelstraat. Door het gebruik van lantaarns, kaarsen of lichtslingers kun je een warme en uitnodigende sfeer creëren. Plaats deze verlichting bijvoorbeeld onder een overkapping of in een gezellig zithoekje. Zo kun je ook op warme zomeravonden nog heerlijk buiten zitten en genieten. Ben je specifiek naar buitenverlichting boom voor bij jou in de wijk of stad? Dan kun je terecht bij globalmlights.nl. Dit is de eerste onderneming in Nederland die professionele boomverlichting aanbieden voor gehele straten en winkelgebieden. Leuk voor tijdens de feestdagen!

Veiligheidsverlichting

Ga je vaker een weekendje weg of heb je een eigen winkel? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om te weten dat je je woning of winkel veilig achterlaat. Hierbij kan veiligheidsverlichting je uitstekend helpen. Deze verlichting is belangrijk om inbrekers op afstand te houden. Door het gebruik van bewegingssensoren of tijdschakelaars kun je ervoor zorgen dat er altijd voldoende licht is. Of je nu thuis bent of niet maakt niet uit. De verlichting schrikt potentiële inbrekers af en zorgt voor een veiliger gevoel. Daarnaast is het handig om verlichting te plaatsen bij de schuur of bijvoorbeeld de achterdeur, zodat je ook in het donker nog goed zicht hebt.