Er bestaan een hele hoop soorten raamfolie. Wist je dat er zelfs raamfolie bestaat voor de veiligheid. Dit wordt ook wel veiligheidsfolie genoemd. Dit soort is te gebruiken om ruiten bij elkaar te houden. Dat wil zeggen dat als er iemand je ruit probeert in te slaan dat het glas bij elkaar blijft. Niet alleen wordt het folie gebruikt tegen het inbreken. Het wordt namelijk ook gebruikt bij bijvoorbeeld gastouders, kinderdagverblijven en scholen. Jonge kinderen zijn nog onstabiel en kunnen daarom snel omvallen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je wil natuurlijk voorkomen dat een kind door het raam valt met alle gevolgen van dien.
Voorkom rond vliegend glas met raamfolie
Als er toch een ongeluk gebeurt met het glas wil je dat het bij elkaar blijft. Door veiligheidsfolie te gebruiken voorkom je dat er glas rondvliegt. Hierdoor kun je een ongeluk voorkomen. Glasscherven kunnen namelijk nogal wat schade aanbrengen. Het aanbrengen van dit soort raamfolie is niet veel anders dan het aanbrengen van gewone raamfolie. Voor het aanbrengen heb je nog een aantal dingetjes nodig. Allereerst een rolmaat/liniaal om het raam en het folie op te meten. Ook heb je een potlood nodig om op het folie af te tekenen. Verder heb je een rakel nodig om het raamfolie glad te strijken. Een Stanleymesje is nodig om het folie af te snijden op de afmeting die je wil. Ook heb je nog een plantenspuit met water nodig. De stappen voor het aanbrengen van raamfolie zijn als volgt:
- Je begint met het raamfolie op maat te snijden. Hiervoor heb je wel de afmeting nodig van je raam. Daarom meet je deze eerst op. Neem wel een iets grotere maat aan dan je nodig hebt. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg hebt en kom je niet voor teleurstellingen te staan. De afmeting snijd je vervolgens af met een scherp Stanleymesje.
- Vervolgens gaan we het raam schoonmaken. Dit kan je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Dit ontvet het raam goed en haalt al het vuil en de stofdeeltjes weg. Hierdoor komt dit niet tussen het raam en het raamfolie te zitten.
- Om raamfolie mooi op het raam te krijgen is het goed dit nat te plakken. Hierdoor kun je het raamfolie nog iets verschuiven of corrigeren.
- Op elk type folie zit een beschermlaag. Zodra de beschermlaag verwijderd wordt zal het folie plakken. Verwijder de beschermlaag steeds met stukjes van 10 centimeter. Het is niet verstandig deze in één keer te verwijderen. Er kan dan namelijk vuil op het folie komen en het kan aan elkaar kleven.
- Nu is het tijd om te beginnen met plakken. Begin met plakken in een hoek en ga zo steeds verder. Het is een precies klusje maar niet per se moeilijk. Ben je niet zo ervaren? Plak het folie dan niet in je eentje.
- Als het naar wens zit is het tijd om het water te verwijderen. Dit is gemakkelijk te doen met behulp van de rakel. Eventueel kun je hier ook nog een theedoek tussen doen. Wat ook belangrijk is bij dit punt is om handdoeken op de grond te leggen. Er kan nogal wat water vrijkomen en dat wil je niet op je vloer hebben.
- Helemaal klaar met de bovenstaande stappen? Dan kun je het overtollige stuk raamfolie nu wegsnijden. Nu ben je klaar met het plakken en kun je genieten van de extra veiligheid.