De mooiste cadeaus van wol

Posted On By Ruben

Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor je beste vriendin die net moeder is geworden of je zoekt een vloerkleed voor je schoonouders. Met een cadeau van wol geef je iets echt bijzonders. Wol is lekker zacht en goed isolerend. En het grootste voordeel is natuurlijk dat wol je erg goed warm kan houden. Het blijft lang mooi en is water- en vuilafstotend. Dit maakt het een mooi en duurzaam cadeau.  

Zeg je wol, dan zeg je schapen. Maar wist je dat er ook andere dieren zijn die voor wol zorgen? Wat dacht die bijvoorbeeld van geiten, konijnen, kamelen, alpaca's en de jak? Stuk voor stuk dieren die ook wol geven. Toch is schapenwol het meest bekend. Van schapenwol kunnen allerlei mooie producten worden gemaakt. Wist je dat er bijvoorbeeld ook medicinale schapenvachten bestaan die gewrichtspijn tegengaan? Of dat je een lamsvacht voor de buggy of de baby kunt gebruiken? 

Wollen sloffen 

Het mooiste, wollen cadeau dat je kunt geven, zijn wollen sloffen. Wollen sloffen zitten heerlijk en voelen zacht aan. Ze zijn goed isolerend, maar toch ook goed ventilerend. Dit maakt ze geschikt voor ieder seizoen. In de zomer lekker fris, en in de winter geniet je van lekker warme voeten.  

Schapenvacht 

Een ander prachtig cadeau is een schapenvacht kleed. Het staat niet alleen prachtig, het is ook nog eens heerlijk warm aan je voeten. En niet alleen de mens is fan van een schapenvacht. Huisdieren zijn er ook gek op, ze liggen graag op een zachte vacht. Eén ding is zeker, een schapenvacht zorgt voor een knus en warm gevoel. 

Wol onderhouden 

Heb je een schapenvacht cadeau gekregen? Dan wil je natuurlijk ook weten hoe je hem goed onderhoudt. Je zorgt ervoor dat hij zacht en mooi blijft door hem regelmatig met een speciale wolkam te kammen. Zitten er vlekken op de vacht? Dep ze schoon met een licht vochtige doek en zorg ervoor dat je de leren kant niet nat maakt. Was de vacht ook niet in de wasmachine, want het leer droogt hard op waardoor hij niet meer soepel is.  

In de winter kun je goed gebruik maken van de sneeuw. Sneeuw absorbeert namelijk vuil en zorgt ervoor dat geuren verdreven worden. Je kunt de schapenvacht op de kop in de sneeuw leggen. Druk hem licht aan en laat hem een half uur liggen. Hang de schapenvacht daarna uit en laat hem langzaam drogen. Zo geniet je keer op keer van de mooie vacht. Onderhoud je de vacht op de juiste manier, dan kan hij levenslang meegaan!