Welke houtsoort moet je kiezen?

Posted On By Ruben

Bij het opknappen of verbouwen van een woning en tuin, kan de kans groot zijn dat je hout nodig hebt. Het kiezen van de juiste houtsoort is soms erg lastig en dit komt doordat er heel veel verschillende houtsoorten zijn. Niet iedere houtsoort kan voor hetzelfde gebruikt worden en daarom is het van belang dat je kijkt naar de toepassing. Bepaal voor jezelf waarvoor je het hout nodig hebt en kijk naar de verschillende soorten. Ook is het kopen van hout behoorlijk duur en is het verstandig om een goede beslissing te nemen. Iroko is een bekend hardhout en komt van de Milicia boom in West-Afrika. Het is zeer geschikt om te gebruiken voor verschillende doeleinden en kan dus ook handig zijn voor de verbouwing in huis. Waarom is Iroko hout zo goed om te gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Eigenschappen Iroko hout

Iroko hout is heel erg mooi en heeft een goud/chocolade kleur en vergrijsd prachtig na verloop van tijd. Het hout is ook heel zwaar en dit betekent dat Iroko hout ook behoorlijk duurzaam is. Het is geschikt voor meerdere projecten binnenshuis, maar natuurlijk ook buitenshuis. Je kunt het hout bijvoorbeeld gebruiken voor gevelbekleding, maar ook voor veel andere dingen. Je kunt het voor meubels, ramen, deuren, kozijnen en vlonders gebruiken. Als je dus aan het verbouwen bent in je woning, is het altijd handig om Iroko hout te gebruiken. Het zorgt voor een prachtige uitstraling en dat is natuurlijk wat je wilt hebben in je woning. Voor een binnendeurkozijn is het hout sowieso geschikt, maar moet je wel kijken naar de verschillende profielen. De meeste mensen schakelen hiervoor een specialist in met veel meer ervaring.

Bestellen

Als je Iroko hout wilt gebruiken voor een verbouwing, moet je het natuurlijk nog wel bestellen. Dit kan eenvoudig op het internet, maar er zijn een hoop verschillende aanbieders waar je uit kunt kiezen. De meeste mensen vergelijken alleen op de prijs, maar in de meeste gevallen is dit niet verstandig. Je kunt namelijk veel beter naar de kwaliteit van het hout kijken, maar ook naar de service van de aanbieder. Zo kan het heel handig zijn om garantie te krijgen over het hout, maar ook dat het bezorgd wordt. Plaats je bestelling snel en laat het bij jouw thuis of bij je onderneming bezorgen.