Tips bij het opknappen van jouw woning

Posted On By Ruben

Veel mensen vinden het leuk om zelf bezig te zijn met het opknappen van hun woning. Hierbij kun je denken aan het opknappen van een kamer, verdieping, tuin of alles bij elkaar. Ik ken meerdere mensen die een klushuis hebben gekocht waar nog van alles aan dient te gebeuren. Vaak kopen mensen een huis dat nog moet worden opgeknapt omdat dit een hoop scheelt in het bedrag dat zij hiervoor moeten betalen. Hierdoor is het vaak net aan mogelijk om een huis te kopen dat zij anders niet hadden kunnen kopen. Gelukkig is er online een hoop te vinden over leuke manieren waarop je een verbouwing of project aan kunt vliegen. In deze blog deel ik er zelf ook alvast een aantal, lees je mee?

Het opknappen van de tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een klus die heel gemakkelijk zelf kan worden opgepakt. Door na te denken over een nieuwe houten schutting, plantenbakken en een mooie schuur creëer je een compleet andere look. Een tip die ik zou willen geven is om eerst alles uit te tekenen op papier. Maak een schets, bekijk meerdere opstellingen en kies wat het beste voelt!

Anders inrichten van de garage

Een kennis van mij had een oude garage met een vloer die niet meer mooi was. Hij houdt ervan om te sleutelen aan motoren en wilde de garage hier helemaal op inrichten. Iets dat ik vaak langs heb zien komen is het werken met epoxy voor in de garage. Epoxy is bestand tegen chemicaliën, olie en andere bijtende vloeistoffen. Epoxy kan goed worden aangebracht op vloeren en wordt vaak toegepast in dit soort ruimtes. Heb je daarnaast ook al eens nagedacht over giethars? Dit kun je dan bijvoorbeeld weer toepassen op de werkbank waardoor deze slijtvast wordt en mooi glad oogt.

Vraag om hulp bij vrienden en kennissen om je heen

Een tip die ik zou willen geven is om het niet allemaal in je eentje op te knappen. Veel mensen om je heen vinden het leuk om te helpen en doen dit graag. Je zult merken dat ze verschillende projecten hebben afgerond in voorgaande jaren en daardoor kennis kunnen inbrengen die je zelf misschien niet hebt. Maak hier handig gebruik van en bekijk wie je uit jouw groep kunt vragen om hulp en advies!