De terugkeer van grote oorbellen

Grote oorbellen zijn helemaal terug van weggeweest, zoals te zien is bij Blush Jewels. Ze zijn niet meer te negeren in het hedendaagse modebeeld. Waar subtiele knopjes en kleine ringetjes lange tijd het straatbeeld domineerden, zijn het nu de grote hangers en creolen die de show stelen. En dat is niet voor niets, want met een paar opvallende oorbellen kun je een simpel outfit omtoveren tot een modieuze ensemble.

Het combineren van grote oorbellen met je outfit kan soms wel een uitdaging zijn. Het sleutelwoord is balans. Als je gaat voor een paar grote blikvangers aan je oren, houd de rest van je sieraden dan wat subtieler. Dit zorgt ervoor dat je oorbellen echt in het oog springen zonder dat je look te druk wordt. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Lange, verticale oorbellen kunnen een rond gezicht bijvoorbeeld langer doen lijken.

Hoe combineer je ze met je outfit

Bij het kiezen van de juiste grote oorbellen is het ook van belang om na te denken over de gelegenheid, en voor iets echt speciaals kun je kijken naar de collectie gouden armbanden dames die perfect complementair zijn. Voor een formele setting kun je kiezen voor elegante hangers met parels of subtiele steentjes, terwijl je voor een dagje uit flink kunt uitpakken met kleurrijke en speelse designs. Grote oorbellen zijn daarnaast perfect om een neutrale outfit net dat beetje extra flair te geven; een basic zwarte jurk bijvoorbeeld, wordt ineens een stuk interessanter met een paar gouden statement oorbellen.

Laagjes kettingen blijven populair

Laagjes kettingen zijn al een tijdje een hit en deze trend zet onverminderd voort. Het leuke aan laagjes kettingen is dat ze je de mogelijkheid geven om meerdere stijlen en lengtes met elkaar te combineren, wat resulteert in een dynamische en persoonlijke look. Of je nu houdt van minimalistische kettingen of juist van opvallende exemplaren met bedels of stenen, laagjes kettingen bieden voor ieder wat wils.

De kunst van het dragen van laagjes kettingen zit hem in het mixen van verschillende lengtes en stijlen zonder dat het chaotisch wordt. Begin bijvoorbeeld met een choker en voeg daar één of twee langere kettingen aan toe. Zorg ervoor dat elke ketting iets unieks heeft, maar dat ze wel in harmonie zijn qua kleur en materiaal. Zo creëer je een gelaagde look die bijdraagt aan jouw stijl zonder overweldigend te worden.

Verschillende lengtes en stijlen mixen

Als je nog maar net begint met het experimenteren met laagjes kettingen, kan het slim zijn om te starten met kettingen van dezelfde collectie of ontwerper. Deze zijn vaak zo ontworpen dat ze goed bij elkaar passen. Wanneer je meer vertrouwd raakt met de trend, kun je gaan spelen met contrasterende elementen zoals verschillende metalen of de toevoeging van kleurrijke edelstenen. Het is jouw persoonlijke canvas, dus schroom niet om te experimenteren met wat je mooi vindt!

Duurzame en ethische sieraden winnen terrein

Steeds meer mensen hechten belang aan duurzaamheid en ethiek bij hun aankopen, en sieraden vormen daarop geen uitzondering. Duurzame sieraden worden vaak gemaakt van gerecyclede materialen of verkregen uit eerlijke handel, waardoor ze niet alleen mooi zijn voor de drager, maar ook beter voor de wereld.

Wanneer je op zoek gaat naar duurzame sieraden is transparantie cruciaal. Kijk naar merken die openlijk communiceren over hun productieprocessen en die certificeringen kunnen tonen die hun claims ondersteunen. Let ook op keurmerken die aangeven dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen en dat er eerlijke lonen worden betaald aan de arbeiders.

Waar moet je op letten bij aankoop

Bij het aanschaffen van duurzame sieraden is het ook belangrijk om na te gaan hoe lang de sieraden meegaan. Goedkope sieraden kunnen verleidelijk zijn, maar als ze snel kapot gaan en vervangen moeten worden, zijn ze uiteindelijk minder duurzaam dan een duurdere investering die jarenlang mee zal gaan. Verder kun je duurzaamheid ook vinden in tijdloze designs die niet uit de mode raken en die je dus langer kunt dragen.

Vintage en antieke sieraden maken een comeback

Als er iets is wat nooit echt uit de mode raakt, dan zijn het wel vintage en antieke sieraden. Deze unieke stukken brengen geschiedenis en karakter met zich mee en worden steeds populairder onder mensen die op zoek zijn naar iets anders dan massaproductie sieraden.

Vintage sieraden kunnen variëren van Art Deco-stukken tot retro sieraden uit de jaren ’60 en ’70. Antieke sieraden zijn nog ouder en hebben vaak een nog rijkere geschiedenis. Niet alleen voegen deze stukken persoonlijkheid toe aan je outfit, ze zijn vaak ook gemaakt om lang mee te gaan – kwaliteit was tenslotte key in vroegere tijden.

Hoe herken je echte vintage

Het herkennen van echte vintage kan soms lastig zijn, vooral als je niet weet waar je op moet letten. Een goede tip is om te zoeken naar merktekens of stempels die aangeven waar en wanneer het item gemaakt is. Ook kun je letten op de gebruikte materialen en vakmanschap; veel vintage sieraden hebben bijzondere details die je niet snel terugziet in moderne stukken.

Kleurrijke edelstenen zetten de toon

Kleurrijke edelstenen nemen momenteel de wereld van juwelen over. Met hun levendige kleuren kunnen ze elke outfit laten stralen en geven ze een persoonlijke tint aan je look. Van diepe blauwe saffieren tot sprankelende groene smaragden – er is altijd wel een edelsteen die past bij jouw stijl en persoonlijkheid.

Bij het kiezen van sieraden met gekleurde edelstenen is het belangrijk om iets te vinden wat bij jou past. Denk aan de kleur van kleding die je vaak draagt of de tint van je huid; bepaalde kleuren kunnen bepaalde aspecten benadrukken of juist afzwakken.

Welke kleuren passen bij jou

Warmere huidtinten staan bijvoorbeeld prachtig met gele en oranje stenen zoals citrien of barnsteen, terwijl koelere huidtinten vaak goed matchen met blauwe of paarse edelstenen zoals amethist of tanzaniet. Maar uiteindelijk gaat het erom wat jij mooi vindt – juwelen zijn immers een uitdrukking van jouw persoonlijkheid!